15 اوت 2023- یک متاآنالیز جدید توسط دکتر مصلح جباری نشان داد که اثربخشی و ایمنی سیستم تحویل انسولین با کنترل حلقه بسته (CLC) برای نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1، در روز و شب نسبت به درمان با پمپ انسولین تقویت شده با حسگر (SAP) به طور قابل توجهی بالاتر است. یافته های این مطالعه درNature Scientific Reports منتشر شد.

دیابت نوع 1، مجموعه ای از بیماری های متابولیک نه یک بیماری منفرد است که با هایپرگلایسمی مداوم مشخص می شود. رسیدن به اهداف گلایسمی برای کودکانی که از دیابت شیرین (DM) رنج می برند، در طول زمان به طور فزاینده‌ای سخت‌تر می شود. میانگین هدف سطح قند خون برای همه کودکان، صرف‌نظر از سن، در حال حاضر 70 تا 120 میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. پیشرفت‌های تکنولوژیکی اخیر، مانند پمپ‌های انسولین و دستگاه‌های پایش مداوم گلوکز، مدیریت دیابت نوع 1 را تغییر داده اند.

یک درمان سنتی، پمپ انسولین تقویت‌شده با حسگر است که با تزریق مداوم انسولین زیر جلدی (CSII) کار پانکراس را در تولید انسولین طبیعی تقلید می‌کند. سیستم‌های تحویل انسولین با کنترل حلقه بسته یا CLC با تحویل فوری انسولین بر اساس میزان قند خون و ترکیب اجزای حساس به گلوکز و تحویل انسولین، متمایز می ‌شوند.

هدف از این متاآنالیز مقایسه ی کارایی و ایمنی کنترل حلقه بسته (CLC) با پمپ انسولین تقویت‌شده با حسگر (SAP) برای بیماران نوجوان مبتلا به دیابت نوع 1 (T1DM) بود.

یازده کارآزمایی تصادفی‌ و کنترل‌ دار با مجموع 570 بیمار، از مجموع 869 مقاله که به دستورالعمل‌های PRISMA برای متاآنالیز پایبند بودند، در این بازنگری وارد شدند. اثربخشی درمان‌ها در روز، شب و در طول فعالیت‌های بدنی با پایش میانگین قندخون (BG)، زمان در محدوده (TIR) و انحراف استاندارد (SD) تغییرپذیری گلوکز، ارزیابی شد. معیار ایمنی درمان ها، بر اساس ثبت رویدادهای هیپوگلایسمی و هایپرگلایسمی رخ داده در روز و شب، ارزیابی شد.

یافته های کلیدی این مطالعه عبارت بودند از:

· تفاوت در میانگین سطوحقند خون با CLCدر مقایسه با پمپ انسولین، در روز 4.33-، ، در شب 16.61- و در هنگام فعالیت های بدنی 8.27 - بود

· تفاوت در میانگین زمان در محدوده با CLCدر مقایسه با پمپ انسولین در طول روز، شب و هنگام فعالیت بدنی به ترتیب 13.18، 15.36 و 7.39 بود.

· تفاوت در انحراف استانداردتغییرپذیری قند خون به ترتیب در طول روز و شب 0.40 و 0.86 بود.این ارقام مزایای سیستم CLC را از نظر اثربخشی نشان می دهد.

· تفاوت در وقایع هیپوگلایسمی روزانه، شبانه و فعالیت بدنی 0.54-، 0.04 و 0.00 و رویدادهای هایپرگلایسمی 0.04-، 7.11- و 0.00 بود که بر فاکتور ایمنی قابل توجه CLC تاکید می کند.

بر اساس این نتایج، سیستم های CLCرا می توان به عنوان یک اولویت ایده آل در مدیریت دیابت نوع 1 در نوجوانان در نظر گرفت تا در طول 24 ساعت از آن استفاده کنند.

 

منبع:

https://medicaldialogues.in/diabetes-endocrinology/news/closed-loop-control-system-insulin-administration-effective-for-blood-sugar-control-among-kids-with-type-1-diabetes-115854